Έχετε επενδύσει σε ένα νέο ζευγάρι παπούτσια και φυσικά θέλετε να τα διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο καινούργια γίνεται. Για να βοηθήσουμε να διατηρηθεί η εμφάνιση και να παρατείνουμε τη ζωή των παπουτσιών Base London σας συνιστούμε την ακόλουθη φροντίδα:

  • Βρεγμένα παπούτσια πρέπει πάντα να αφήνονται να στεγνώσουν φυσικά. Ποτέ με τεχνητή θερμότητα.
  • Η χρήση ενός “κόκκαλου” θα λειτουργήσει προληπτικά στην μη υπάρξη ζημιών στο πίσω μέρος των παπουτσιών σας. Η χρήση καλαποδιών θα διατηρήσει το σχήμα των παπουτσιών σας όταν δεν τα φοράτε.
  •  Για να παρατείνετε τη ζωή των παπουτσιών σας, καλό είναι να εναλλάσσονται με δεύτερο ζευγάρι για μείωση της καταπόνησης.

        Nubuck  & Suede leather στο επάνω μέρος
Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των suede & nubuck δερμάτων θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή κατά το καθάρισμα. Με ελαφριά χρήση μίας βούρτσας  suede και ανάλογο σαμπουάν για suede/nubuck δέρματα, θα απομακρυνθούν οι λεκέδες και θα  αναζωογονηθεί το δέρμα.

        Κλασικό Δέρμα στο επάνω μέρος
Τα δερμάτινα υποδήματα χρειάζονται καθαρισμό τακτικά με κερί ή καλής ποιότητας κρέμας παπουτσιών. Για περιποίηση να χρησιμοποιείτε κρέμα σε χρώμα κοντινής απόχρωσης, εάν έχετε αμφιβολίες να χρησιμοποιείτε φυσική απόχρωση(διάφανη). Πριν από την περιποίηση θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι τα υποδήματα είναι στεγνά και να έχετε αφαιρέσει επιφανειακά την σκόνη με ένα νωπό πανί(Προσοχή το πανί να μην έχει μεγάλη ποσότητα νερού & ποτέ δεν ασκούμε δυνατή τριβή στο δέρμα).

        Δερμάτινες σόλες στο κάτω μέρος
Η δερμάτινη σόλα είναι ένα φυσικό προϊόν που προσφέρει στο χρήστη μία εύκαμπτη σόλα που αναπνέει. Λόγω της φύσης της δεν θα πρέπει να γίνετε χρήση σε ανώμαλα εδάφη αλλά και να έρχεται σε διαρκή επαφή με βρεγμένα εδάφη. Ανάλογα την χρήση θα πρέπει να γίνονται εργασίες επιδιόρθωσης σε ανάλογο κατ/μα επιδιορθώσεων έτσι ώστε να διατηρηθεί για αρκετό καιρό στην αρχική μορφή το ζευγάρι.